Babydoll

Babydoll | verleidelijk de nacht in

Dit lingeriestuk wordt vooral gedragen in de slaapkamer en is een wat verleidelijkere variant dan een pyjama. Eigenlijk zou je de babydoll kunnen zien als romantische pyjama. De stofjes van de babydolls zijn vaak soepel, waardoor ze comfortabel zitten en je een verleidelijk gevoel geven door de meestal zachte stof. Je kunt met een babydoll gaan voor een veilige look of een wat spannendere look door voor doorschijnende stof te kiezen. Vaak wordt een babydoll met een bijpassende slip of string geleverd, maar dit is niet altijd het geval.

Durf jij het?

Er is een lingerietrend gaande waarbij sommige varianten ook gedragen worden als jurkje voor speciale gelegenheden buiten de slaapkamer. Het is nu nog vooral te zien op catwalks.

Een babydoll komt tot aan de heupen en kan met voorgevormde cups ontworpen zijn of niet evenals met of zonder beugel. Wat in ieder geval altijd hetzelfde is, is dat vanaf de cup een zwierige stof naar beneden loopt als een soort rokje. Je hebt tegenwoordig ook strakkere modellen, zodat je vormen goed uitkomen. Kies wat bij je past!

Terug naar overzicht