Badpak

Badpak - De comeback

Op internet wordt er geschreven dat een badpak momenteel een musthave item is voor de modebewuste vrouw. Het laat je vrouwelijke vormen mooi uitkomen. Er is online een enorm aanbod aan badpakken voor elk figuur en elke stijl. Je hebt bijvoorbeeld ook afslankende badpakken of je kunt kiezen voor een leuke print of een opvallend kleurtje.

Een stukje geschiedenis

Wist je dat vrouwen vroeger niet bruin wilde worden? Ze hadden 'badpakken' die reikten tot de enkels, het waren ook meer losse hemden gemaakt van wol. Dit was niet erg gemakkelijk om in te zwemmen, want wol wordt zwaar als het in aanraking met water komt. Aan het begin van de 20e eeuw kwamen de eerste badpakken. Deze bedekten ook nog de bovenbenen maar werd er al wel gekozen voor tricot in plaats van wol. In de jaren 30 kwamen de eerste badpakken met een blote rug en vanaf hier werd het steeds minder wat betreft stof omdat mensen nu juist wel bruin wilden worden door de zon.

Modieuze badpakken

In het modebeeld kennen we badpakken vooral in het zwembad bij wedstrijdzwemmers. Maar het badpak is in een opmars bezig en is nu ook een hip item in badmode. Het laat je vrouwelijke vormen mooi uitkomen en laat nog wat te raden over. Er is heel veel keuze: basic badpakken tot badpakken met strikjes, felle kleurtjes en meerdere open plekken aan bijvoorbeeld de zijkanten.

Wat kies jij?

Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Voel je je fijner in een bikini of een badpak? Of heb je van allebei eentje in je kast liggen? Wat je keuze ook is, online zit er zekers iets voor je tussen.

Terug naar overzicht