Bustier

Bustier – veelzijdig te gebruiken

Een bustier komt in allerlei soorten.
Zo heb je bustiers van kant, lak of bijvoorbeeld van gladde stof. Voor je look kun je met een bustier dus alle kanten op, sexy, trendy of klassiek, van zwart tot wit en alles er tussen in. En tegenwoordig is het niet alleen lingerie maar wordt het ook vaak gedragen als bovenkleding, een sexy sierlijk en vrouwelijke top dus.

Maar wat is een bustier nou eigenlijk?

Het is lingerie die je schouders en armen verleidelijk bloot laat en voor het grootste deel je bovenlijf bedekt. Je hebt bustiers tot aan je ribben of aan je taille. Meestal heeft een bustier geen bandjes, maar zoals op alles zijn hier ook variaties van bustiers die wel bandjes hebben. De voorgevormde cups en baleinen geven een prettige ondersteuning en een mooi uitkomend decolleté. Wil je een fashion statement maken, dan kun je tegenwoordig je bustier ook als topje dragen.

De vorm van het bustier geeft je een smallere taille net zoals een korset. Je accentueert hiermee het zandlopereffect: smalle taille, mooie uitkomende heupen en decolleté. Je maakt je bustier vast aan de achterzijde en hier zit ook veel variatie in, zo heb je haakjes, een ritssluiting, knoopjes of veters en sommige laten zich van voor sluiten.

Ruime collectie

Er is een ruime collectie van bustiers online te vinden, met verschillende cups en maten. Of je nou maatje S of XXXL hebt, met jouw bustier voel jij je op en top vrouw en zwier je door de slaapkamer!

Zorg net als met je 'gewone' bh dat je de goede maat draagt. Vraag advies in een lingeriewinkel of zoek online op hoe je het beste jouw maat kunt opmeten.

Terug naar overzicht