Corset

Het corset | klassiek omgetoverd tot trendy

Je kent het corset waarschijnlijk nog uit vroegere tijden. Het werd gebruikt om vrouwen flink aan te snoeren, zodat er voldaan kon worden aan een bepaald heersend schoonheidsideaal: een slanke elegante taille en voluptueuze borsten. Het is een omstreden kledingstuk geweest, vooral omdat vrouwen vroeger dus bijna dagelijks een corset aan hadden.

Corset wordt nog steeds gedragen

Tegenwoordig is het corset nog steeds (wisselend) populair. Vrouwen dragen nu vooral een korset voor een avondje uit of voor een verleidelijke avond met hun partner. Ook worden ze tegenwoordig niet meer echt zo strak aangesnoerd. Wel zijn er in deze tijd ook vrouwen die dagelijks een corset dragen met als doel een zo slank mogelijke taille te creëren, maar erg gezond is het niet. Door het langdurig dragen van een corset, worden je ribben en organen samen geduwd, waardoor ze minder ruimte krijgen.

Assortiment

Er is veel variatie op het gebied van corsetten. Zo heb je ontwerpen die open zijn en dus onder je borsten zitten, ontwerpen met cups, corsetten met bandjes voor schouders of jarretels.

Hoe wil jij je corset dragen? Draag je hem voor een sensuele avond in de slaapkamer of gebruikje hem als fashion-item.

Terug naar overzicht